Akú zladiť kabelku a tenisky

Vysoká škola módnych kombinácií aneb ako zladiť kabelku a tenisky

Kabelka musí ladiť k topánkam, tvrdí zažité módne pravidlo. Je to stále pravda? Ako sa naučiť kombinovať tenisky a kabelku?

Akú kabelku si vybrať?

Kabelka musí nielen zodpovedať vášmu módnemu štýlu, ale byť predovšetkým praktická. Vyberte si podľa svojho životného štýlu aj aktuálne udalosti.

Na schôdzku vyberte decentné lístoček, do ktorého sa vám zmestí peňaženka a mobilný telefón. Malé dámske kabelky dávno nie sú výsadou iba rýdzo formálnych udalostí, využijete ich aj na bežné denné nosenie.

Ak potrebujete praktický kúsok na celodenné behanie po meste, využitie u vás nájde cross body kabelka, ktorú si zavesíte krížom cez telo. Výhodou tohto typu kabeliek je dizajnová variabilita, hodí sa k elegantnému aj športovému štýlu.

Už ste počula názov shopper bag? Priestranná pevná kabelka poskytne dostatok miesta na všetky nevyhnutnosti. Ostatne svoj názov tieto kabelky príznačne dostali preto, že sa vám do nich pohodlne vojde celý nákup. Sú ideálnou voľbou pre vyťažených ženy a mamičky.

Ako zladiť kabelku teniskám

Je vhodné, ak kabelka svojím poňatím zapadá do zvyšku outfitu. Ten si napokon vyberáme podľa príležitosti a na formálne schôdzku zrejme nepôjdeme v ležérnych roztrhaných džínsoch.

Tomu by mala zodpovedať aj kabelka. Rýdzo športový štýl si žiada aj športovú kabelku. Ak budete za éterickú vílu v rozviate tylovej sukňu, doprajte si aj dievčenské kabelku, ktorá na sebe môže mať viac ozdobných prvkov.

Materiál nemusí byť úplne zhodný, jednotlivé prvky by však spolu mali "komunikovať". K ľahké plátené kabelke na leto sa hodí nízke tenisky, ktoré ideálne zapadnú do rovnakého ročného obdobia.

Musí byť topánky a kabelka v rovnakej farbe?

Dlhú dobu ladenie topánok a kabeliek platilo ako módny dogmu. Potom sa hravá móda chcela od tohto striktného nastavenia oslobodiť.

Dnes sa dá povedať, že vám móda ponecháva voľnú ruku. Zvoliť topánky a kabelku v rovnakej farbe môžete, ak ale chcete dať priechod svojej kreativite, môžete siahnuť po netradičných farebných kombináciách. Prípadne vám výrazne farebná kabelka poslúži ako kľúčovú prvok v inak neutrálnom outfite.

Ak sa už rozhodnete pre zhodné farebné ladenie, majte na pamäti jedno: Oba odtiene by mali byť skutočne zhodné. Čím nápadnejšie farba bude, tým viac bude prípadná nezrovnalosť zreteľná. Skontrolujte si tak, či napríklad odtieň v červenej skutočne zodpovedá.

A pozor, nemenej zradná môže byť aj zdanlivo neutrálna biela. Existuje totiž v mnohých odtieňoch, ako je kriedovo biela, slonová kosť atď. Kombinovať bielu a "skoro bielu" sa vám najskôr vypomstí. Vedľa seba nebudú obaja odtiene vyzerať dobre, pretože menej žiarivý odtieň sa bude zdať byť trochu ušmudlanú a "zaprané".

Držíme sa tiež heslá, že v jednoduchosti je krása, k nápadné kabelke sa hodia jednoduchšie poňatá obuv, napríklad jednoduché biele tenisky. Bláznivo farebné topánky alebo výstredný strieborné tenisky si naopak žiadajú rýdzo minimalistickú kabelku.

<
Kabelka k teniskám